امیرالمومنین علی (ع)در نامه 53می فرماید:

"همانا زمامداران راخواص ونزدیکانی است که خودخواه وچپاولگرند ودر معاملاتانصاف ندارند.ریشه ستمکاریشان را با بریدن اسباب آن بخشکان وبه هیچ کدام از اطرافیان وخویشاوندانت زمین واگذار مکن وبه گونه ای با آنان رفتار کن کهقراردادی به سودشان منعقد نگرددکه به مردم زیان رسانند.مانند آبیاری مزارعیا زراعت مشترک که هزینه هایآن را بر دیگران تحمیل کنند.درآن صورت سودش برای آنان وعیب وننگش در دنیا وآخرت برای تو باقی خواهد ماند"

باید بگوئیم علی جان :ما کجائیم در این بحر تفکر تو کجا.......
چرا بعضی از ما بنده ها اینطوریم؟..تا موقعی که خوشیم و مشکلی نداریم زیاد کاری به کار خدا نداریم وبعضی مواقع حتی یه نماز خشک وخالی هم خوندش برامون سخته..
اما ..اما ..امان از وقتی که دچار مشکل بشیم...سریعا یادمون می افته که ای بابا ..ما خدا رو که داریم..نمازامون سروقت میشه..نذر ونیازامون زیاد میشه..سریعا خدمت یه امام یا امام زاده میرسیم تا واسطه ما پیش خدامون بشه ..
خدا به ما رحم می کنه ومشکلمون رو حل می کنه...اما ما بنده قدر نشناس وقتیدوباره به آسودگی میرسیم میشیم همون بنده سابق ..روز از نو وروزی از نو..
ببینیم خداوند در این باره چی میگه... توجه کنید:

آیه 12 سوره یونس:


"وَإِذَا مَسَّ الإِنسَانَ الضُّرُّ دَعَانَا لِجَنبِهِ أَوْ قَاعِدًا أَوْ قَآئِمًا فَلَمَّا کَشَفْنَا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ کَأَن لَّمْ یَدْعُنَا إِلَى ضُرٍّ مَّسَّهُ کَذَلِکَ زُیِّنَ لِلْمُسْرِفِینَ مَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ"

"و هرگاه آدمی را رنج و زیانی رسد همان لحظه به هر حالت باشد از خفته و نشسته و ایستاده فورا ما را به دعا می‌خواند و آن گاه که رنج و زیانش را بر طرف سازیم باز به حال غفلت و غرور چنان باز می‌گردد که گویی هیچ ما را برای دفع ضرر و رنجی که به او رسیده بود نخوانده است! اعمال زشت تبهکاران این چنین در نظرشان زیبا جلوه داده شده است.
خلاصه
جان عالم بفدای تو علی

مولا علی (ع)خطاب به یکی از کار گزارانش می فرماید:

"در امور کارمندانت بیندیش..سپس روزی فراوان به آنان ارزانی دار که با گرفتن حقوق کافی در اصلاح خودبیشتر می کوشندوبا بی نیازی دست به اموال بیت المال نمی زنند واتمام حجتی است بر آنان اگر فرمانت را نپذیرندیا در امانت تو خیانت کنند".

امام رضا (ع)فرموده اند:

خرد انسان مسلمان کامل نگرددمگر آنکه ده خصلت در او باشد:

1-از او امید خیر برود

2-از بدی او مردم در امان باشند

3-خوبی اندک دیگری را بسیار داند

4-خوبی بسیار خود را کم شمارد

5-هرچه از او خواهند دلتنگ نشود

6-از پی علم رفتن خسته نگردد

7-فقر در راه خدا از توانگری نزد او محبوبتر باشد

8-خواری در راه خدا از عزت با دشمنش محبوبتر باشد

9-گمنامی را از شهرت خواهان تر باشد.

10-احدیرا نبیند جز آنکه گویداو از من بهتر وپرهیزگارتر است وچون مردی که از او پست تر باشد ببیندبگوید شاید باطن او بهتر باشد واگر کسی را ببیند که بهتر وبا تقوی تر از اوست برای او فرو تنی کند تا با او برسد وچون چنین کرد بزرگواریش بیشتر شود..نامش خوب گردد وبر مردم زمانش برتر آید.

منبع:تحف العقول

X